Intro bg 5

De Lek Beton - Groot Ammers

De Lek

Opdrachtomschrijving

De Lek Beton is al sinds jaar en dag één van onze trouwe klanten; samen verbeteren we de processen om uiteindelijk optimaal te produceren. Daarom hebben we de verouderde besturing van betoncentrale 1 en 2 vervangen door onze tClick software. Deze software zorgt voor snellere doorlooptijden, optimaal gebruik van zowel wagen- als machinepark, minder afval en real-time inzicht in het gehele productieproces.

De Lek 2

“Voor ons is het grote voordeel dat nu alles overzichtelijk en schematisch in ingericht is en dat de orders compleet klaargezet worden”, aldus Piet Verrips directeur bij De Lek Beton. “Met tClick kiezen we voor zekerheid. Met het nieuwe systeem loggen we op afstand in waardoor wijzigingen direct doorgevoerd worden. Vanachter het HMI-scherm zien we ieder onderdeel van het gehele proces. Welke kant draait de trommel op, wordt er gelost of rijdt de vrachtwagen juist naar de truckmixer toe. Het hele wagenpark van 20 cementauto’s is in ons beheer. Volautomatisch wordt een ultieme planning gemaakt die anticipeert op eventuele filevorming of ander oponthoud.”

Het vervangen van beide besturingen verliep volgens planning. We zijn gestart met een functioneel ontwerp van de centrales. Dit ontwerp is de leidraad tijdens het gehele project. Vervolgens zijn nieuwe elektrotechnische tekeningen opgesteld en de schakelkasten omgebouwd. Na inbedrijfstelling bleek alles direct operationeel. Het geheel verliep vlekkeloos, zowel vanuit de kant van De Lek als onze kant.
Waarom ze wederom kozen voor Hellebrekers? “Er is vanaf het begin een klik. De service is goed, medewerkers staan zelfs midden in de nacht direct voor je klaar en ze weten van de hoed en de rand”, aldus Verrips.