Medewerker s computer 01

Veiligheid

Onder veiligheid verstaan we niet alleen dataveiligheid. De verschillende aspecten van (on)veiligheid kunnen in drie categorieën worden opgedeeld:

(1) niet-geautoriseerde gebruikers hebben toegang tot bedrijfsinformatie
(2) de beschikbaarheid van bepaalde functionaliteiten en
(3) voorkomen dataverlies

Authenticatie

Een sterk punt van een web based ERP is dat het makkelijk toegankelijk is; u heeft alleen een internetverbinding en een browser nodig om toegang te krijgen tot het systeem. Het feit dat alle communicatie via het web verloopt, maakt het echter ook kwetsbaar. Niet-geauthentiseerde gebruikers zouden informatie die door u wordt verzonden (of ontvangen) kunnen onderscheppen. Daarom gebruiken wij een encryptie-protocol voor de beveiliging van gegevens op het internet zoals Secure Sockets Layer (SSL) en HTTPS. Alleen geauthentiseerde gebruikers kunnen met een inlognaam en wachtwoord inloggen.

Autorisatie

In tClick Adm is het mogelijk bepaalde functionaliteiten al dan niet beschikbaar te maken voor de verschillende gebruikers. Deze rechten kunnen per knop op persoonsniveau of op functieniveau worden ingesteld.

Voorkomen dataverlies

Niet ieder bedrijf is in staat of heeft de juiste middelen om hun data goed te beschermen. Veel bedrijven maken bijvoorbeeld niet regelmatig een back-up van hun gegevens. In geval van een cyberaanval of crash gaat veel data verloren. De software engineers van Hellebrekers ontzorgen u graag bij het uitzoeken en inrichten van uw back-upmogelijkheden. Uw gegevens worden dan opgeslagen op een externe server. In het geval dat -om wat voor reden dan ook- gegevens verloren zijn gegaan, heeft u nagenoeg geen dataverlies.